Coaching

business_3Számos helyzetben előfordulhat Önnel is egy rövid megtorpanás, bizonytalanság amikor vezetőként, beosztottként, csapatként, vagy magánemberként is jól jöhet egy beszélgetés, ami segít átlendülni a nehézségeken, ami friss gondolatokkal, új perspektívákkal a megfelelő megoldáshoz juttatja el.

Hiszek a célok és álmok erejében, amelyek arra sarkallnak bennünket, hogy túlszárnyaljuk korábbi önmagunkat!

Ezúton is köszönjük, hogy coachként önkéntesen közreműködve hozzájárultál a  Magyar Telekom Egészséghetének minőségi megvalósításához. Az alkalmazott briefcoaching mószer rövid idő alatt is valós segítséget kínált munkatársainknak, hogy megtalálják belső egyensúlyukat. A sok pozitív visszajelzés és a várakozáson felüli  érdeklődés a program iránt azt mutatta, hogy nagy igény van az ilyen jellegű beszélgetésekre.

Kalmár Elvira szervezetfejlesztés teamvezető, Magyar Telekom HR, 2015. december

Megoldásfókuszú Brief* coaching akár egyetlen coaching-találkozó alkalmával segítségére lehet a kívánt eredmény megvalósításában, akár egyéni, akár csoportos (team) előrelépés a cél.

Számomra a legértékesebb az emberi hitelességed volt. A veled való coaching segített a felmerülő üzleti problémák megoldásában, más nézőpontba helyezve, kívülről láttatta a dolgokat. A coaching gyakorlatias gondolatmenete és megoldásmódja hamar beépült a mindennapi döntéshozatalba.

Durgonics Gábor nyelviskola vezető

Az előrelépés megfelelő eszköze a coaching, ha a következő helyzetek valamelyikét ismerősnek találja:

 • új célokra, egységes jövőkép kialakítására van szükség;
 • a fejlődéshez, a továbblépéshez az egyéni, vagy a csoportos eredményesség növelésén keresztül vezet az út;
 • saját erőforrásokat, vagy a csapat tartalékait kell mozgósítani;
 • bizalomra, megújulásra, lendületre, új erőre van szükség;
 • építeni kell a csoporton belüli kapcsolatokat;
 • felszínes, hivatalos közlések helyett megértő együttműködés szükséges;
 • tartós, eredményes változásokat akar megvalósítani;
 • konfliktusokat, belső feszültségeket együttműködésre akarják cserélni;
 • motivációt, inspirációt, a fejlődés lehetőségeit keresi;
 • karriertervezéskor, munka/munkahely változáskor;
 • amikor egy csoportban az elkötelezettség- és elégedettség növelés a cél.


A megoldásfókuszú Brief coaching a fejlesztés, a változás- és konfliktus kezelés professzionális eszköze, amely a meglévő tudásra, tapasztalatokra és erőforrásokra építve új perspektívák, megvalósítható változások és személyre szabott megoldások kidolgozását teszi lehetővé rövid idő alatt.

*megoldásfókusz: egy olyan eljárás és eszköztár, mely az elérendő célokból kiindulva a már működő stratégiákra épít és Steve de Shazer, Insoo Kim Berg valamint munkatársaik kutatási és fejlesztési eredményeit ülteti át többek között a szervezeti és vezetési gyakorlatba.