Kiváló vezető

kiváló vezetőA kiváló vezetők közös jellemzője, hogy a csapatukat érzelmileg és intellektuálisan is elkötelezik a célok iránt.

A kiváló vezetők rendkívüli vezetői képességekkel rendelkeznek, vagy  vezetői képességeiket kimagasló szintre fejlesztik.

A kiváló vezetők magas szinten birtokolják azokat a készségeket, amelyek képessé teszik arra, hogy:

  • célokat határozzon meg és irányt mutasson;
  • felelősséget vállaljon más emberekért;
  • helyes döntéseket hozzon;
  • delegálja és ellenőrizze a feladatokat;
  • meghallgasson és megértsen másokat;
  • megértesse másokkal, hogy mit kell tenniük;
  • megfelelően alkalmazza a motivációt, elismerést, jutalmazást, szankciót.

A kiváló vezetők karizmatikusak! A karizma azoknak a viselkedési mintáknak az összessége, amelyek birtokában a karizmatikus vezetők kimagasló képességeketmagas minőségetszuggesztív erőt sugároznak. A kiváló vezetők karizmája, jól felismerhető viselkedésformákban nyilvánul meg. A karizmát megtestesítő viselkedésformák fejleszthetőek!

Információt kérek!

Kiváló vezetők elkötelezik munkatársaikat, akik lelkesedéssel végzik a munkájukat, kimagasló teljesítményt nyújtanak, és magas profitot termelnek.

Kutatások bizonyítják, hogy az elkötelezett alkalmazottakkal dolgozó cégek működési profitja (+19%) és részvényértéke (+28%) egy év alatt jelentős növekedést mutat, míg alacsony elkötelezettségű dolgozókkal a profit (-32%) és a részvényérték (-11%) jelentősen csökken(Forrás: Towers Perrin)

______________________________________________

„Felkarolni a tehetségeket, és úgy motiválni őket, hogy önszabályozó módon hozzák ki magukból a legjobb teljesítményt.”

„Az a kérdés, hogy hagyjuk-e az embereket őszintének lenni, engedjük-e kibontakozni őket, vagy eljátsszuk a hierarchiát velük, és mindenki csendben szemléli, ahogy a másik nekimegy a falnak.”

Információt kérek!

„Mindig azt mondtam, hogy ha engem kihívások értek, akkor az éleslátásom javult. Kimondottan élveztem, hogy ha támadásnak voltam kitéve.”

„Az a lényeg, hogy készek legyünk változtatni, ha nem arra mennek a dolgok, mint szeretnénk. Ám a változtatást legtöbben – főleg a politikusok – sikertelenségként élik meg, amit el akarnak kerülni. Pedig, ha hajlandó vagyok korrigálni magamat, az a legnagyobb emberi tulajdonság.”

Sugár András
(Westel, T-mobile vezérigazgató 1991-2005)

______________________________________________