Kiváló munkatársak

kiváló munkatársakA kiváló munkatársat miről fogja felismerni? Hogy valaki kiváló-e ön szerint függ attól, hogy milyen a munkatársa életkora, neme, iskolai végzettsége, szakmai tudása?
Nem! A kiválóság a rátermettségben rejlik!

A Harvard Business Review kutatása 20 éven át, 360 000 ember pályafutását követve arra a kérdésre kereste a választ, hogy „Miért teljesítenek kiválóan az emberek”?

Megállapították, hogy a teljesítmény nincs közvetlen összefüggésben az iskolázottsággal, a tapasztalattal, a „fehér” vagy „fekete” bőrszínnel, a dolgozók életkorával, nemével.

Információt kérek!

A teljesítményt leginkább a dolgozó feladatra való rátermettsége befolyásolja!

A munkatársak kiválósága a munkakörre való rátermettségükben rejlik!

Mit jelent a rátermettség? Azt hogy a dolgozó,

  • szakmai ismeretei;
  • kognitív képességei;
  • viselkedésbeli tulajdonságai;
  • érdeklődése és motivációi;

alapján, hogyan passzol, az adott cég adott munkakörébe, a cég kultúrájába, vezetőihez. A kiválóan teljesítő kolléga úgy “illik a helyére”, mint a tökéletesre munkált fogaskerék a gépezetbe.

Információt kérek!

A kiváló munkatársak közös jellemzője, hogy maximálisan hasznosítják képességeiket, motivációjuk belülről fűti őket, úgy érzik, azt csinálhatják, amire születtek. Magas szinten rendelkeznek a feladatuk elvégzéséhez elengedhetetlen szakmai ismeterekkel és a munkakörükhöz illeszkedő személyiség jegyekkel.

______________________________________________

Majdnem mindegy, hogy valaki a szaktudását konkrétan milyen területen szerezte, azt élete folyamán úgyis néhányszor valami egészen másba kell konvertálnia gyorsan változó korunkban. A 21. századi oktatás lényege egy jó minőségű alaptudás megszerzése valamiben és a konvertálás képességének kialakítása.

Mérő László
matematikus, publicista, pszichológus

Soha nem hittem az istenadta tehetségben. Imádtam a munkámat és megtettem mindent, ami tőlem telt.

Audrey Hepburn
Oscar-díjas színésznő (1929-1993)

Információt kérek!

A munka olyan dolog, amit az embernek magának kell megtalálnia. Találja ki, mi az, amire képes, mert biztos van ilyen, aztán vesse rá magát, csípje nyakon, és tanítsa meg neki, ki az úr a háznál.

Pelham Grenville Wodehouse
író, humorista  (1881-1975)

______________________________________________