Kiváló csapatok

„A sztár csapatban a csapat. A ’Mi’ helyettesíti az ’Én’-t.” (John Wooden)

Olimpiai bajnok vízilabda csapat 2008 Peking

A kiváló csapatok közös jellemzője, hogy a siker az odaadó munka „mellékterméke”.

A kiváló csapatokat kiváló vezetők, kiváló mesterek irányítják. Ezek a karizmatikus vezetők a csapatokat olyan célokkal motiválják, amelyek vágyat ébresztenek arra, hogy egyénenként és csapatként is képessé váljanak a kiváló teljesítmény elérésére.

A kiváló csapatokban mindenki a helyén van, és mindenki tudja, hol van a helye. A kiváló csapat minden tagja egy célért dolgozik, csapatszellem uralkodik, mindenkit fűt a lelkesedés, a csapattagok lojálisak, elkötelezettek.

Információt kérek!

Sikerük forrása a folyamatos tanulás-, fejlődés képessége és a fókuszok! Lehet, hogy a csapattagok egyedileg nem képesek kiugró eredményekre, de képesek arra, hogy teljesítőképességük felső határát megközelítve feladatukat kiválóan végezzék – napról-napra, meccsről-meccsre.

______________________________________________

„Ha a vezető egy nemes célt mutat és a munka lehetővé teszi, hogy az ember részese legyen, valami nagyszerűnek – ami az anyagiakon túlmutat – az emberek a legtöbbet adják önmagukból a vállalkozásnak.”

„If a leader demonstrates that his purpose is noble, that the work will enable people to connect with something large – more permanent than their material existence – people will give the best of themselves to the enterprise.”

Csíkszentmihályi Mihály
pszichológus, kutató, egyetemi oktató

Információt kérek!

„Bármit csinálsz az életben, azt vagy profi módon csináld vagy sehogy… …Mert amikor én éjjel háromnegyed 1-kor még videózok – és nem ez az Eb az első ilyen világverseny, amikor ez így van -, az ebből fakad. Hogy most sem engedem meg magamnak, hogy ne legyen bennem elegendő alázat. És az már az én bajom, hogy másnap reggel tök fáradtan érkezem negyed 9-re az edzésre. De ahogy az olasz mondja: ’Akartad a biciklit, pedálozni kell’.”

Kemény Dénes
vízilabdázó, edző, háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitány

______________________________________________